Múka MANITOBA 1kg

Kód: 3024
Neohodnotené
Značka: DIVELLA
€2,44 / ks €2,03 bez DPH €2,44 / 1 ks
Skladom (46 ks)
Môžeme doručiť do:
22.8.2022

Výrobca: DIVELLA

Detailné informácie

Podrobný popis

Mäkká pšeničná múka typu "0".

Manitoba je múka z pšenice obyčajnej (Triticum aestivum) pochádzajúca z kanadskej provincie Manitoba. Na odlíšenie od iných, slabších múk sa nazýva „silná“ múka. Sila múky je indikovaná hodnotou koeficientu „W“ meraného Chopinovým alveografom: čím vyššia je hodnota, tým silnejšia je múka. Slabá múka má hodnotu W nižšiu ako 170, zatiaľ čo manitoba má hodnotu W vyššiu ako 350.

Tento druh múky získal svoj názov podľa pestovateľskej oblasti, rozsiahlej provincii v Kanade, kde pôvodne rástla silná, studenému počasiu odolná pšenica: Manitoba, ktorá si zase získala meno od Manitou, duchovnej a základnej životnej sily vyznávanej medzi pôvodným obyvateľstvom.

Hlavnou charakteristikou tejto múky je obsah veľkého množstva nerozpustných bielkovín (glutenín a gliadín), ktoré pri kontakte s tekutinou počas fázy miesenia vytvárajú lepok. Je to teda múka bohatá na lepok a chudobná na škrob. Lepok vytvára húževnatú sieť, ktorá v kysnutých cestách zadržiava kyslé plyny a umožňuje, aby sa výrobok počas pečenia výrazne vyvíjal.

Manitoba je obľúbená v pekárňach, cukrárňach a pizzeriách. Mlyny ju často používajú na „krájanie“ iných múk, čím zvyšujú celkový koeficient W múky. Cesto vyrobené z Manitoby bude pružnejšie a pevnejšie, vhodné na spracovanie špecifického pečiva (francúzska bageta, panettone a pandoro a iné), dlhokysnúcej pizze, ciaccie alebo veľkonočných tvarohových koláčov a tiež špeciálnych cestovín.

Múka z Manitoby sa tiež používa ako základňa na prípravu Seitanu, jedla, ktoré sa vo vegánskej a vegetariánskej strave bežne používa ako zdroj bielkovín.

Hlavnou charakteristikou manitobskej múky je jej pevnosť, ktorá ju v kombinácii s vysokým obsahom bielkovín a značnou absorpčnou schopnosťou vody predurčuje na použitie pri najkomplexnejších receptoch, najmä pri príprave cukroviniek. Vďaka svojej sile a pružnosti je múka Manitoba vynikajúca na výrobu sladkého alebo slaného pandora a panettonecroissantovkoblih, ale aj špecialít, ako je focaccia genovese, dlhokysnuté pizze a niektoré druhy chleba, ako je napríklad francúzska bageta alebo chapati, či Indický chlieb so svojím charakteristickým okrúhlym tvarom, ktorý neurčito pripomína piadinu.

Zloženie: mäkká pšeničná múka typu „0“.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie